понедељак, 30. јануар 2017.

Te sasave Sovice

Sove su poznate kao divne,pametne nocne ptice i zaista izgledaju veoma mocno i njihovo perje je mekano poput neke plisane igracke (znam to jer je jedna povredjena sova upala u moje dvoriste,pa sam imala priliku da je negujem dok se nije oporavila).
I valjda je to sve inspirisalo razne dizajnere da naprave neke stvarcice bas sa likom ove ptice,te mozete naci razan nakit u obliku sove,majce sa njenim likom,ukrasne kutije i mnogo toga.
 Gledajuci na internetu sta bih mogla uzeti sestri za rodjendan i prelistavajuci stranice Kliker Gift Shop naisla sam na neke sasave sovice koje vam moram pokazati.Mene je toliko odusevio njihov izgled,da ih moram naruciti prvom priliko,a vi ako zelite da narucite mozete to uraditi klikom na naziv ispod slike.



              Ovaj sladak balzam za usne spakovan u malu metalnu kutijicu u obliku sove, namamiće Vam osmeh svaki put!Dostupan u više boja i ukusa, a ova sovica donosi ukus jagode,mozete izabrati razlicite boje ovih sovica


 Jabuka i cimet
Cokolada.:)


Ove male bucmaste sovice, pomoći će vam da Vaša usta sijaju punim sjajem. Male i neizmerno simpatične, postaće neodvojivi deo Vašeg asesoara.
Možete da birate između više ukusa:  jagoda, med, menta i borovnica.


Slatka sovica čuva tajnu, a to je da kad namažete ruke ovom kremom, ne samo da ćete divno mirisati, nego će i koža biti tako mekana i sveža.
Pakovanje: 18ml

Pa,moracete priznati da ove sovice zaista izgledaju neodoljivo i preslatko.:)





петак, 27. јануар 2017.

Uredjenje prema Feng Suiu:DA ili NE!?

 U poslednje vreme sve cesce nailazimo na savete o uredjenju zivotnog i radnog prostora prema Feng Suiu.Cak i poznate licnosti rado primenjuju ove savete.
Sta je zapravo feng sui?
Drevna kineska vestina koja prepisuje nacin zivljenja u stalnoj harmoniji i ravnotezi sa licnim okruzenjem kako bi osigurali srecu.To je tehnika uredjenja zivotnog prostora,pravilno rasporedjivanje prostora i namestaja.
Verovatno ste vec negde procitali kako mozete pomocu tehnike feng suia osigurati srecu,novac,pa cak i ljubav.A sve sto treba da radite je da vas namestaj i polozaj prostorija opremite bas prema ovim savetima.
A da li je to tako?Da li stvarno namestaj moze pomoci u svemu tome?Kakve veze ima oblik mog stola ili mesto gde mi se nalazi krevet sa mojom,recimo platom?
Apsolutne nikakve veze,svoje uspehe resavam iskljucivo ja,svojim radom i svojom upornoscu.A to isto vazi bas za sve ljude.I jedino ako bih nekada i uredila svoj stan na taj nacin bilo bi zato sto mi se to dopada,iskljucivo zbog toga.
Jer mesto gde zivite ili radite treba da bude vasa predivna oaza ispunjena zanimljivim sitnicama koje vama znace.

Drveni civiluk Pinokio,narucivanje Ovde.



I na kraju,moje omiljeno,nesto sto me je naprosto odusevilo :)


Predivna magicna lampa koju mozete bolje pogledati i naruciti ovde.


среда, 25. јануар 2017.

Nega usana

Licno smatram da je veoma vazno negovati svoje usne.Meni su one jedna od slabijih karika,cesto su suve i lako pucaju,posebno u ovako hladnim periodima,te im posvecujem malo vise paznje.
Sama nega nije drugacija od nege koze,osim sto koristite drugu vrstu maskica i pilinga koji su namenjeni iskljucivo za usne,ali ne zelim mnogo da govorim o tome.Danas cu biti slobodna i govoricu vam o proizvodu koji sam nedavno otkrila.

Radi se o balzamu za usne.MayaM Lip Balm.
Balzam predivno mirise na kokos i cokoladu,te neodoljivo podseca na Bounti cokoladice,a ostali njegovi sastojci (si buter,maslinovo ulje,aroma vanile i medni poklopci),cine usne meksim i stite ih tokom celog dana.
Ja ne volim kada nanesem balzam i kada se on lepi i ostavlja tragove te ne mogu lepo ni jesti ni piti,ali ovaj balzam se upste ne lepi i veoma je lagan i prijatan za nosenje.
U kutijici se nalazi 15 ml ovog balzama,a s obzirom da se radi o usnama i da ne treba preterivati sa kolicinom nanosenja moze dugo potrajati.

Cena nije,uporedjujuci sa drugim balzamima visoka,sto je idealno za nase ekonomske uslove,a samo narucivanje je veoma jednostavno na teritoriji Srbije,kao i nacin placanja,sve cene su uracunate u dinarima.

*Ako se vama dopao ovaj proizvod i zelite da ga narucite,to mozete uraditi OVDE 

уторак, 24. јануар 2017.

Nega ruku

Kao i ostatak tela i ruke su veoma bitne za negu,cak sta mnogo bitne,jer ipak rukama sve radimo i one su najcesce prenosioci opasnih bakterija koje nam narusavaju zdravlje.


Nega ruku u koracima

1.Operite ruke antibakterijskim sapunom.Nikada nemojte koristiti vrucu ili hladnu vodu,vec uvek i iskljucivo mlaku.

2.Kao sto to radite sa vasim licem isto tako koristite i piling za ruke,mozete ga sami napraviti ili kupiti u nekoj prodavnici,na taj nacin uklonicete sve mrtve celije i vasa koza ce zablistati.
  
3,Stavite masku za ruke koja omeksava kozu ,posebno oko vasih noktiju.Drzite masku koliko je potrebno ako ste je kupili.Uvek pise na pakovanju,a ukoliko ste je sami napravili oko 15 ak minuta,a zatim isperite mlakom vodom.

4,Potopite ruke u mlak caj od zalfije na 5 minuta,a zatim predjite na sredjivanje svojih noktiju.

5.Kada sve zavrsite namazite kremu za ruke.

Dodatni saveti:Uz vas gde god da ste neka uvek budu i vlazne antibakterijske maramice,kako bi ste mogli u svakom trenutku da ocistite vase ruke i krema za ruke da bi vam koza uvek bila mekana i nezna.


Moja preporuka kada su ruke u pitanju je svakako zanimljiva krema za ruke "Slatka sovica".Osim preslatkog pakovanja,koje je idealno i za poklon,ova krema mirise bozanstveno na lavandu.Pa bar ja obozavam miris lavande.
Pored zanimljivog oblika krema je i veoma korisna jer u isto vreme stiti i neguje ruke.Posle nanosenja koza je nezna i svilenkasta,a sama krema brzo upija i ne ostavlja mastan trag na rukama.

P.S.Ako vam se dopao izgled ovog proizvoda,mozete ga naruciti putem sledeceg linka:



понедељак, 23. јануар 2017.

Predstavljanje

Brljajuci po svojim kutijama "uspomena",nasla sam sveske iz srednje skole,nesto nalik leksikonu,samo sto drugarice i ja nismo upisivale uobicajna pitanja,vec smo skupljale po raznim novinama intervjue i zapisivali ta njihova pitanja i neke svoje odgovore.
Bilo je zanimljivo podsetiti se svih tih,nezrelih,smesnih i povrh svega pozitivnih odgovora.A onda mi je palo napamet da bih mogla napisati post i ponovo ovde odgovoriti na ta ista pitanja.Osim sto bi meni licno bilo zanimljivo da vidim koliko su se neki moji stavovi promenili,na taj nacin bih se malo bolje predstavila svojim citaocima i onima koji to zele da budu.


1.Kako savladjujes prepreke?
-Sagledam ih,razmislim o njima i resavam.Ako ne uspem na jedan nacin,onda pokusavam na drugi,treci...ali nikada ne odustajem.

2.Koji je tvoj najveci izazov do sada?
-Pravi izazov,odnosno najveci jos nije dosao,ali da ne podlegnem uticaju okoline svakako moze biti izazov.

3.Imas li nedosanjane snove?
Da,cak i kada se ostvare,novi snovi im zamene mesta.

4.U cemu istinski uzivas?Sta te ispunjava?
Sve zavisi od raspolozenja.Nekad je to knjiga,nekad kafa,druzenje,gledanje televizije...


5.Kako izgleda jedan tvoj dan?
Ispunjeno i pun obaveza,da mi je cesto 24 casa malo.

6.Upraznjavas li jogu?
-Ne,razmisljala sam o tome,ali jos uvek ne.

7.Da li sreca utice na lepotu?
-Kada smo srecni tada se smejemo i zracimo pozitivnoscu,tako da,DA,utice.

8.Najvaznije sto ti se desilo u zivotu?
-Ispunjenje zelje da mi se rodi sestra.

9.Cega se sesecas u zivotu?
-Bas svega,ja sam od onih osoba koje pamte bas sve detalje,reci...Secam se koliko je deda,koji je inace jako strog mene pustao da radim sta god zelim i bio jako tolerantan,pazljiv i zastitnicki nastrojen...

10.Na koji nacin brines o zdravlju?
-Nazalost o zdravlju,odnosno o brizi uopste nikada ne razmisljam,ali pijem dosta vode,cajeva,jedem voce i povrce,setam se i vodim racuna o higijeni,pa se nadam da je i to nesto.

11.Kako negujes lice?
-Hvala bogu,pa nikada nisam imala problem sa kozom,normalnog je tipa i ne treba mi posebna nega.Umivanje,toniranje,i kreme svaki dan i dva puta mesecno maska i piling.

12.Koristis li sminku firmiranih brendova?
-Ne uvek,vazno mi je da mi dobro stoji i da je kvalitetna,a cesto se pokaze da su sminke manje poznatih brendova dosta kvalitetne.

13.Koliko case vode popijes na dan?
-Puno,ne brojim,ali pijem bas dosta vode.

14.Imas li neku nezdravu naviku?
-Da imam,ali mi za sada ne smeta,pa necu ni da menjam.

15.Omiljena rekreacija u prirodi?
-Jahanje i setnja.

16.Sta mislis o tetovazama i plasticnim operacijama?
-Volim tetovaze kada su uradjene sa ukusom i kada osobi koja ih je uradila dobro stoje,vazno je da su sa merom.Isto tako mislim i o plasticnim operacijama,ako osoba ima problem sa odredjenim delom tela,moze i zeli to da ispravi onda podrzavam,ali nikako ne treba da preteruje i da se naruzi.Licno mislim da je prirodno uvek bolje,ali ako bi osobi ta operacija povratila samopouzdanje,pa cak i zdravlje na neko nacin onda je operacija sasvim ok.

17.Imas li omiljeni jutarnji ritual?
-Ispijanje kafe u krevetu u pidzami.

18.Kome se poveravas?
-Osobama koje poznajem ceo svoj zivot i kojima uopste ne treba mnogo da pricam shvataju uglavnom sve iz jedne recenice,pogleda,gesta.

19.S kim bi se zamenila na jedan dan?
-Sa nekom od savojih macaka,tada bi me svi po ceo dan ceskali,a ja bih uzivala.Samo sto bi mi jedan dan bilo malo.

20.Kod osobe sa kojom se prvi put upoznajes sta prvo primetris?
Da li ima jak ili slab stisak ruke.Slab stisak-slab karakter,jak stisak-jak karakter.

21.Da li uvek znas da li si uradila nesto dobro ili lose?
Mozda ne bas odmah kada uradim,ali nesto kasnije da.I onda,ako sam uradila nesto dobro budem ponosna.A ako je bilo lose,izvinim se i ispravim.

22.Mozes li potpuno da se ogradis od reakcije drugih ljudi?
Volela bih da mogu,ali nazalost ne uspeva mi.

23.Koliko ti znace kritike?
-Tvrdoglava sam i uvek radim po svome,tako da iskreno i ne znace mi bas puno.

24.Da li se nekada kajes zbog iskrenosti?
-Nekada se kajem zbog samog nacina na koji sam nesto rekla,ali nikada i zbog samih recenica.

25.Ljudska osobina koju najvise cenis?
-Hrabrost.

Popravka tastature

Inspiraciju za ovaj post pronasla sam sasvim slucajno.Ne znam da li se to vama desavalo,ali eto meni se redovno desava da pozajmim nekome neku stvar i da mi ista ta stvar bude vracena uprepascena.Tako je bilo i sad.
Potpuno novu tastaturu pozajmila sam maminom bivsem poslodavcu.U to vreme drzao je restoran brze hrane,zapravo,vise kao dostavu nego restoran.Uglavnom doneo je kompljuter kako bi mogli da slusaju muziku i da unose neke podatke,ali nije imao tastaturu.Ja sam vec koristila jednu i ovu sam mu pozajmila,da ne kupuje odmah.
Restoran se zatvorio brzo posle toga i tastatura mi je vracena.Uzas na mom licu se ne moze recima opisati kada sam je ugledala.Bila je prasnjava,omascena,lepljiva i pojedine tipke su falile.Brisala sam i trljala raznim sredstvima,ali apsolutno nista nije pomagalo,i dalje je ostajala tako unistena.I onda kako kod mene to obicno ide stara tastatura je prestala sa radom i ja sam morala nekako da se snadjem i da pocnem da koristim ovu upropascenu.
Ideja mi je sinula sasvim slucajno,i tek negde pri kraju sam resila i da objavim na blogu.
Da,da ne zaboravim,pisem iskljucivo na izgled tastature,ne na njen rad.



1.Izvadila sam svaku tipku i alkoholom ponovo sve ocistila i vratila tipke na svoje mesto.

2.Lagano,pazeci da ne udje izmedju tipki presla sam bezbojnim lakom po tastaturi.

3.Brojeve i slova obojila sam nezno rozim lakom,a zatim posula roze sljokice ( mozete koristiti i neki drugi lak i ne morate posuti sljokice,ako vam je previse.Moja tastatura je crna,pa sljokice odlicno pristaju.)Na druige tipke sam stavila ponovo bezbojan lak i posula srebrne sljokice.Bezbojan lak i zlatne sljokice isli su na deo tastature bez tipki,ili na onu ravnu povrsinu.
Sa svetlom tastaturom se moze vise raditi.
4.Ostavila sam da se sve prosusi,a zatim preko svega ponovo premazala bezbojan lak i ostavila da prenoci.
Naravno,sada koristim tu istu tastaturu i ovaj post pisem upravo pomocu nje.:)


Pribor koji sam koristila:



Bezbojan lak za nokte

roze lak za nokte
sljokice


Dodatni savet:Da vam sljokice ne bi previse ispale i prekrile slova,brojeve i znake,zalepite sa parcicima selojtepa samo preko slova,brojeva i znakova.Zatim sljokice sipajte na neku ravnu povrsinu,uzimajte ih prstima i lagano posirajte po tipkama.Odmah zatim prevrnite tastaturu naopako i istresite visak sljokica.



Kako do uzeg struka?

Praznici jos nisu gotovi,a neki ljudi vec primecuju posledice visednevnog prejedavanja i premalo kretanja.Omiljene pantalone sve teze zakopcavate,rupa na kaisu preko noci postala je neodgovarajuca i svecano obecavate sebi da nikada vise necete biti nemarni prema svom telu i svom izgledu.
Kako bilo steta je vec ucinjena,pa je neophodno da se sto pre otrgnete od tromog nacina zivota i da povedete racuna o ishrani i fizickoj kondiciji.

-Ako ste mislili da je za visak kilograma odgovorno pecenje,samo delimicno ste u pravu.Naime,mesa ne biste smeli da se odreknete,narocito piliceg i cureceg,jer je ono bogato proteinima.Proteini su zasluzni za izgradnju misica,a misici za gubitak kalorija.

-Ne jedite dok citate,gledate televiziju ili nesto radite,u tom trenutku ne mislite na jelo i mozete uneti i 250 kalorija vise.

-Kada jedete,izmedju zalogaja odlozite pribor za jelo.Uzmite zalogaj,sazvacite,pa tek posle toga pocnite da secete naredni zalogaj ili da ga uzmete viljuskom ili kasikom.Na taj nacin telu dajete vremena da oseti sitost i i izbegavate zamku prejedavanja.

-Koristite dnevno pola kasicice cimeta,mozete ga sipati u neki vas omiljeni napitak.Tako cete izbalansirati kolicinu secera u krvi i pospesiti topljenje masti.

-Vezbanje se podrazumeva,narocito jutarnje vezbanje.
       Sledece vezbe su se pokazale kao veoma efikasne kada je u pitanju oblikovanje i zatezanje struka:

    1. Lezite na ledja kao da radite trbusnjake,a zatim se savijajte prvo u jednu stranu,a zatim u drugu.Priblizujte levi lakat desnom kolenu i obrnuto.


2.Stanite i ruke savijte u laktovima,tako da se dlanovi nalaze neposredno iznad brade,odnosno u visini ramena.Zatim pocnite da skacete prvo u levu,zatim u desnu stranu barem po 20 puta.Pauzirajte,pa napravite jos jednu seriju.

3.Sedite na pod i savijte noge u kolenima,tako da butine i gornji deo tela prave ugao od 90 stepeni.Ruke su savijene u laktovima i u polozaju kao da hocete da boksujete.Pomerajte gornji deo tela u levu,pa u desnu stranu,pazeci da donjio deo tela bude statican.Ponovite vise puta.

4.Lezite na pod,ruke rasirite pored tela,u visini ramena,tako da dlanovi budu na podu,Noge savijte u kolenima i podignite.Listovi treba da budu paralerni sa podom.Ne spustajuci noge savijte ih prvo u levu stranu dok gotovo ne dodirnete pod,a zatim u desnu i to sto vise puta mozete.

Organizujte svoje vreme

Sigurno vam se cesto desavalo da ne stizete sve da uradite sto ste planirali ili trebali i bar nekome od vas se desi da zakasni na odredjeni sastanak,na posao,u skolu.Ne svidja vam se ta navika,ali tako je kako je.
Recicu vam nesto,tako zapravo samo tesite sebe i lazete druge.Uz dobru i pametnu organizaciju mozete postici sve i biti veoma tacni.

Razmislite koliko vam treba vremena za spremanje.Mozda sat,pa krenite da se spremate sat ipo vremena ranije,pa cak i pre.




Kada se probudite i dok pijete kafu uzmite papir i olovku i zapisite sve planove za taj dan,onda zapisite koji su vazniji,pa zatim za koje vam je potrebno duze vreme da ih odratite.
Pocnite prvo da radite na tim duzim i tezim obavezama.


Uvece pre spavanja pripremite sve sto vam je potrebno za sutra od garderobe,kozmetike,modnih dodataka.

Ucite lekciju po lekciju,ne cekajte da se nagomila gradivo,tako isto radite i kada je posao u pitanju ili neke druge kucne obaveze (pranje sudova,recimo)

Ovo sve moze zvuciti,znam,dosadno i tesko,ali kada savladate organizovanje sve ce biti mnogo lakse,a vi cete biti tacni,pouzdani i odradjivace te sve obaveze i zadatke.



Budite lepe i dok vezbate

Veoma bitno za svaku osobu,zeleli da priznamo ili ne,jeste dobar izgled.Vec sam pricala o tome koliko je vazan taj prvi susret i kako coveka neko moze proceniti za svega 3 sekunde.Dakle spoljasni izgled nije najbitniji ali jeste vazan i na mnogo nacina moze biti presudan.
Kad kazem spoljasni izgled (ovo moram naglasiti) ne mislim na to da morate izgledati kao Holivudske zvezde,vec mislim da morate biti negovani,cisti,da vodite racuna o sebi i o svojoj odeci.
  Kao sto vodite racuna o tome kako izgledate,isto tako morate voditi racuna i dok vezbate,bilo da je to u teretani ili u parku ili u kuci.Zamislite situaciju,odete u teretanu punu lepih mladica i svidi vam se neko od njih i zeleli bi ste da stupite u neki kontakt.Znojavi ste (sto je i razumljivo u tom trenutku),ali i vasa sportska odeca je potpuno neugledna i sve je propalo.Ili vidite vaseg moguceg poslodavca i obrukate se pred njim.Bas zbog toga morate voditi racuna cak i dok vezbate.

    Da ne bi ste se preterano osecali na znoj,obavezno se istusirajte pre vezbanja,a zatim namazite kremu protiv znoja i na mestima na kojima se najvise znojite stavite dezodorans u stiku koji stiti duze od 24 casa,
     Pri ruci uvek imajte vlazne antibakterijske maramice i papirne maramice.
     Tokom vezbanja pijte vodu.
     Koristite peskir kako bi ste upili sto vise znoja.

Sto se tice same sportske odece veoma je bitno:
           Da vam odeca bude udobna,dakle,ne treba da vas steze ili zulja.
           Nosite grudnjak koji pruza dobru potporu grudima.Treba da bude cvrst,ali da pruza slobodu kretanja.
           Pazite na gornji deo odece koju birate.Materijal treba da vam pruzi zastitu tokom znojenja i da ne dozvoli da sav znoj ode u odecu i da pri tom ona bude teska.

Nekada se verovalo da je pamuk idealan za vezbanje,ali on svu vlaznost zadrzava u sebi,te odeca postaje teska i nezgodna za nosenje.Zato se sada smatra da su sinteticki materijali mnogo bolji kada je sportska odeca u pitanju.
             Kada birate odecu za sport,birajte kvalitetnu,udobnu i lepu.



Kako da uredite mali prostor

Imate mali stan ili malu sobu,zeleli bi ste da renovirate i ucinite da bar vizuelno izgleda vece,ali sta god da radite,ne postizete efekat kakav zelite.Medjutim kao za sve u zivotu i za ovo postoji resenje.

Treudite se da mesto vaseg boravka ima sto vise svetla,svetlo siri prostor dok ga tama jos vise "skupi".

Minimalizujte namestaj,nemojte stavaljati glomazne i nepotrebne stvari,sto manje to bolje.Na taj nacin napravice te prostor izmedju namestaja,te ce stan izgledati vece,


Kombinujte jarku boju sa nekom svetlom,pod uslovom da se te boje slazu.Tako ce vas stan izgledati vedro,svetlo i vece.Mozete kombinovati dve ili tri boje,ali nikako vise.





Stavite minijaturne police na zidove,na njima cete moci da drzite svoje male ukrase,suvenire i ostale "dragunlije".

Poigrajte se sa zidivima,okrecite u svetlu boju,a zatim na jednom zidu zalepite interesantne zidne nalepnice ili jednostavno nacrtajte pruge.Na taj nacin vas stan ce postati vizuelno veci.






петак, 13. јануар 2017.

7 Cas-MODA I STIL

Zdravo svima,
kao sto sam vec napomenula,za danas sam vam spremila par korisnih saveta za vas licni stil i modu,kao i nekoliko nacina na koje odevnu kombinaciju mozete nositi na nekoliko nacina.
P.S.Oprostite ako neko slovo ne bude tacno,tastatura mi ne radi,pa mi je malo teze pisati.

Da pocnemo:
-Pre svega kakav god da je vas stil,prvo i osnovno pravilo koje morate postovati je UREDNOST.Pazite da vasa odeca uvek bude cista i uredna.
-Slazite boje,odnosno izbegavajte da kombinujete boje koje ne idu jedna uz drugu,kao sto su recimo crvena i roza.
-Ne pokazujte previse sebe,zapamtite razgolicavanje je privlacno samo pogresnim ljudima.Ako obucete za neku priliku mini suknju onda nemojte oblaciti bluzu sa dekolteom ili obrnuto.
-Oblacite se u skladu sa svojim godinama.Ne pokusavajte odecom da izgledate mladje ili starije,na taj nacin posticice te samo kontra efekat.
-Pratite trendove,ali ih uvek prilagodite sebi.
-Povremeno promenite nacin oblacenja.Ako ste od onih osoba koje ne izlaze iz pantalona povremeno iznenadite sebe i obucite haljinu.
-Ostanite dosledne sebi i nikada ne zaboravite na lepo ponasanje.

OBLACENJE PREMA GRADJI TELA:
Kao sto vec svi znamo ne stoji svaka garderoba svima isto,nekome ce neki odevni predmet stajati predivno,a nekome ne.Veoma je vazno da znamo na koji nacin da prekrijemo svoje nedostatke,a na koji na cin da istaknemo ono lepo na nama.

Da bi ste znali kako da se obucete morate najpre poznavari svoju gradju tela:
KRUSKA:

Zene sa ovakvom gradjom imaju uza ramena,a sire bokove.
Za ovakvu gradju najbolje je isticanje gornjeg dela tela svetlom odecom,dok ce donjem delu odgovarati tamnije boje.Izbegavajte pantalone niskog struka koje vizuelno skracuje vase noge,kao i vodoravne pruge.Kada su u pitanj suknje ili haljine duzina bi trebalo biti ispod kolena,a kroj oblika A.Izbegavajte ravne,mini suknje koje naglasavaju vase kukove.
Bluze sa V izezom ucinice da vizuelno izgledate vitko i vislje.

JABUKA:
Zene ovakve graje imaju sirok gornji deo tela i uske bokove i mrsave noge.Svojom odecom treba da prekrijete siroka ramena,te za vas nisu gola ramena i tanke bretele.Gornji deo odece trevalo bi da bude tamnijih boja i sa V izrezom koji ce vas vizuelno produziti,te cete izgledati vitkije.Izbegavajte naglasene detalje na predelu grudi,kao i siroke i duboke okovratnike.Ravnim suknjama i pantalonama naglasite noge i butine.

PESCANI SAT:
Sa ovakvom gradjom vi imate naglasene obline i uzak struk.Najbolje vam stoje leprsave haljine koje prate liniju tela.kao i bluze na preklop.Najbitnije je da naglasite tanak struk.

ATLETSKA GRADJA:
Naglasite dekolte i noge.Za vas su odlicne suknje iznada kolena,kao i ravni krojevi.Kako bi ste vizuelno svom telu dali oblik birajte bluze sa detaljima i leprsave materijale.
ZENE PUNIJEG STASA:
Pre svega nikada nemojte nositi odecu veceg broja,jer vas moze jos vise prosiriti.Ovakvim osobama najbolje stoji jednobojna odeca.Birajte odecu koja ce paznu privuci prema dekolteu i nogama,a skinete pogled sa struka.Izbegavajte strukirane haljine.Odabir obuce je veoma vazan.



...IJOS NEKA MODNA PRAVILA
1.Kais preko bluze cini da vas struk deluje uze.Ako zelite da izduzite svoje noge i da vam struk izgleda duze nosite siroki kais.
2.Sve sto vas zulja u struku cini vas punijim.
3.Vertikalne pruge izduzavaju i suzuju,dok vodoravne imaju sasvim suprotan efekat i imaju funkciju da skrenu paznju sa jaceg dela tela.


I za kraj danasnje lekcije spremila sam vam odevnu kombinaciju koju mozete menjati u zavisnosti od prilike:

I dragi moji to bi bilo sve,lekcije su zavrsene,ali zato vas ocekuju drugi,zanimljivi postovi,kao i moji licni planovi kada je blogovanje u pitanju.Nadam se da uzivate citajuci bas kao sto sam ja uzivala pisajuci.
                                                                VELIKI POLJUBAC I ZAGRLJAJ ZA SVE VAS!!!

четвртак, 12. јануар 2017.

6 cas-MODA I STIL

Zdravo svima,
danas necu bas puno da vas gnjavim sa dugackim tekstovima kao prethodnih dana,sada cu samo napraviti uvod za sutrasnju,zadnju lekciju.Da bih mogla sutra pricati o licnom stilu moram prvo da razdvojim neke definicije,kao i da vas podsetim o necemu sto sam sigurna sam vec culi.

MODA JE TERMIN ZA NOVE I PROLAZNO PRIHVACENE OBLIKE ZIVOTA.
     Kada pomislimo na modu,veoma cesto pomislimo na odecu.Ali istina je da je moda aktuelna u svim zivotnim sverama,u muzici,filmu,kulturi,sportu i tako dalje.

STIL JE NACIN IZRAZAVANJA.
  Odnosno,vas stil predstavlja ono sto ste zapravo vi i kako se vi osecate.Stil se ogleda u vasem oblacenju,sminkanju,ali isto tako i u vasem nacinu hoda,koju muziku slusate i kakve filmove najcesce gledate.


ZASTO JE VAZNO DA NAS STIL BUDE PRISTOJAN?Licno verujem da svi vi imate dobar ukus kada je outfit u pitanju i da se oblacite,kako ja to volim da kazem "pristojno",smerno i moderno,ali ipak,za one koji bas i ne znaju kako da se pravilno odevaju moram ovo reci.
Veoma cesto,mi se u privatnom zivotu osobe zale na los zivot,na nezaposlenje,manjak drustvenog zivota,lose ili nikakve veze.Licno smatram da te ljude ne treba tesiti recima "bice bolje"vec ih pitati "Sta misle,zbog cega je tako".I ne znam koliko ce vas iznenaditi,ali uglavnom kao odgovor stavljajusvoj los izgled,iako nisu ruzne,vec se samo losom odecom naruze.
Naravno desi se i da osoba razmislja na svoj nacin,"Sta me briga kako neko misli o meni",ali ipak svi moramo biti svesni da zivimo u drustvenom svetu i da sa tim istim ljudima na neki nacin saradjujemo i da mora da nas bude briga.Covek o nekoj osobi stvori misljenja za samo 3 sekundi,cim je ugleda i ako je prvi utisak negativan,koliko god se trudili tesko da taj isti utisak mozemo osporiti.

Zelite da napredujete,da ostvarite dobre karijere,onda morate da vodite racuna o sebi.Zamislite doktorku da se pojavi pred vama u guzvavoj majci iz prehodnog veka,pomislicete da je nemarna i losa doktorka i zelecete da je promenite,ili da se advokatica pojavi u mini sorcu i majci prevelikog dekoltea i otkrivenog pupka u sudnici,pomislicete da je ona okrivljena ili da ne zna svoj posao,a mozda su najbolje u svojoj struci.Zeleli da priznate ili ne to bi bilo prvo sto bi ste pomislili.A isto to misle i drugi ljudi,vasi klijenti,vasi nadredjeni,pa cak i vasi prijatelji.

I da ne bih mnogo duzila,pogledajte film "Zgodna zena"sa Dzulijom Roberts i Ricard Girom u glavnim ulogama.Obratite paznju na ponasanje prodavacica i ljudi uopste kada se Dzulija pojavljuje obucena neugledno,kao prostitutka i njihovo ponasanje kada se pojavi obucena kao dama.Bilo kako da se obuce ona je ista oasoba,dobra i inteligentna,puna potencijala,ali ljudi ne mogu to videti.

Kao sto sam vec na pocetku napomenula,danas ne zelim mnogo da vas gnjavim,sutra vas ceka post o pravilima oblacena,kao i kako mozete istu odecu kombinovati za nekoliko raznih prilika,i jos par drugih manjih lekcija.


среда, 11. јануар 2017.

5 cas-sminkanje

   Zdravo svima,
i kao sto sam vam obecala sledi jedna manja lekcija iz sminkanja.




Kao sto vec znate,sminkanje nije samo nas svakodnevni proces vec je i neka vrsta izrazavanja.Tako veoma cesto devojke u rock ili pank fazonu uokviruju oci crnim kreonom i koriste tamne ruzeve,dok one u pop fazonu se opredeljuju za neznije,pastelne nijanse,to naravno ne mora biti pravilo.Medjutim i pored sveg tog izrazavanja,sminka (bar po meni) sluzi za ulepsavanje,a ne da vas nacini klovnom.
Kada se smikate,morate pre svega znati za razliku izmedju dnevne,vecernje i poslovne sminke.
Sto se tice devojcica koje idu u skolu,njima preporucujem da izbegavaju sminkanje,
Nezan sjaj za usta,malo svetle senke za oci i korektor,ako je bas potrebno su sasvim dovoljni.Sto se tice korektora birajte onaj sa hranjivim sastojcima koji ne isusuju kozu,uglavnom ih ima u apotekama.I naravno sve to u malim kolicinama.Razumem ja da ste vi sad u tom periodu kad bi ste probale sve i svasta,ali ako ne zelite da vase lice brzo propadne malo se strpite,a vrlo brzo cete poceti koristiti svu tu divnu sminku.

          Dnevna sminka




Dnevna sminka mora biti prirodna,a to znaci manje upadljive boje,bez teskih pudera i ogromnih trepavica.Kod dnevne sminke najvaznije je da vam lice izgleda sveze,cisto i blistavo.
Na dnevnom svetlu lakse se vide greske kod sminkanja te morate pazljivo birati koje nijanse pudera koristite.Sto se tice rumenila koristite iskljucivo nezne pastelne tonove ili braon,u zavisnosti od boje vase prirodne koze.Izbegavajte rumenila jarkih boja,posebno ako je vasa koza bleda.Sto se tice vasih ociju,maskaru,kreon i senke stavljajte iskljucivo u jednom sloju i naravno senke bi trebalo biti u prirodnim i neznim nijansama.
Dakle,sa dnevnom sminkom bi trebalo da stvorite prirodan efekat.

Vecernja sminka



Sto se tice vecernje sminke nijanse odnosno boje bi mogle biti malo jace,Naravno to nikako ne znaci da uvece koristite tamnije pudere.Puder uvek mora biti iste nijanse kao vasa koza.Ali sada se mozete poigravati sa rumenilima,bronzerima,senkama za oci i drugom sminkom.I naravno sve mozete stavljati u vise slojeva,ali nikako bez preterivanja.

Poslovna sminka



Kada je u pitanju sminka za posao tu treba naci balans izmedju prirodne i vecernje sminke.Odnosno morate izgledati zrelo,ozbiljno i pouzdano,a opet prirodno.Za poslovnu varijantu izbegavajte da uokvirujete cele oci kreonom ili da koristite alajner.Umesto toga koristite senke prirodnih boja,maskaru u jednom ili dva sloja i karmine malo tamnijih i jacih boja.Rumenilo takodje treba biti u neznim nijansama.

Sminka za izlazak

Za sve devojke koje vole da se sminkaju i da izlaze i provode se ovo je najintersantnije sminkanje.Tada vam je dozvoljeno skoro sve,igranje boja i nijansa,stavljanje sljokica i drugih zanimljivih proizvoda.Ali,znam,uvek to ali,ne smete preterivati jer ipak ne zelite izgledati kao novogodisnja jelka.


Sada kada smo presli dnevnu,vecernju i sminku za izlazak treblo bi da prodjemo i nekoliko pravila za sminkanje.

PUDER:
Veoma vazno je da vase lice pre sminkanja bude cisto i namazano hidratatnom kremom.Nemojte stavljati puder odmah nakon mazanja kreme,vec sacekajte da vasa koza upije kremu.Puder stavljajte iskljucivo u nijansi vase prirodne boje tena.Takodje u zavisnosti od tipa koze birajte i vrste pudera
-Suva koza:izbegavajte pudere u kamenu ili prahu,umesto njih koristite tecne pudere
-Masna koza:Izbegavajte pudere koji u sebi sadrze ulje,umesto toga birajte mat pudere i koristite puder u kamenu ili prahu.
-Starija koza:birajte pudere koji hidriraju kozu i ujednacuju ten i ne matiraju kozu.
-Problematicna koza:za ovakvu kozu najbolje su BB kreme,odnosno laka sminka koja ne moze dodatno napraviti problem vasoj kozi.
Iako je najlakse puder nanositi prstima,a i najbrze izbegavajte taj postupak,umesto toga koristite sundjer za nanosenje pudera ili veliku cetku za sminkanje.
Ukoliko ste naneli previse pudera samo papirnu maramicu pritisnite na lice kako bi ste uklonili visak

KOREKTOR:
  
Korektor se nanosi na lice kako bi prekrio vase nedostatke na kozi u vidu podocnjaka,bubuljica,tamnih fleki...Korektor bi trebalo biti iste boje kao koza,ili malo svetlije,ako je u pitanju pokrivanje tamnih kolutova podocnjaka ili tamnijih fleja,ali ipak treba da pazite da nijansa ne bude mnogo svetlija,vec za samo jednu nijansu svetlija od vase koze.
Kada prekrivate podocnjake najbolje je da korektorom iscrtate oblik trougla,a zatim da ga nezno sundjerom utapkate u kozu.
Kada je korektor u pitanju veoma je vazno i znati da ne odgovaraju iste nijanse za sve nepravilnosti na kozi.
Zute nijanse korektora koristite kako bi ste uklonili tamne kolutove ispod ociju i obavezno nanesite pre nanosenja pudera.
Lubicaste nijanse koristite da bi ste prekrili tamne fleke ili pegice.
Zelene nijanse koristite za prekrivanje bubuljica i drugih crvenila na licu.

RUMENILO:

Rumenilo birajte u sto prirodnijoj nijansi.Takodje je veoma bitno da ga nanosite prema obliku vaseg lica:

Cetvrtasto lice-nanesite rumenilo na jagodice i cetkom vucite prema slepocnicama.Na taj nacin ublazicete ostrinu vilica i skrenuti paznju na jogodice i oci.
Ovalno lice-sa ovakvim licem dovoljno je samo naglasiti svezinu i veoma malo naglasiti jagodice.Stavljajte rumenilo od jagodicnih kostiju do slepocnica,kako bi ste dobile svez i blistav izgled.
Okruglo lice:da bi ste vizuelno izduzili vase lice rumenilo nemojte stavljati na sredinu jagodica,vec samo na spoljasnu stranu.
Srcoliko lice:da bi ste napravili porpociju izmedju gornjeg i donjeg dela lica rumenilo nanosite na jagodicnu kost,posebno na njenu donju i spoljasnu stranu.
Izduzeno lice:ako je vase lice izduzeno i zelite da ga vizuelno skratite,nanesite rumenilo na jagodice i vucite pravo prema usima.

Pored rumenila,korektora i pudera takodje sve vise je aktuelno i nanosenje bronzera,hajlatera i konturisanje lica.Ovo zapravo sluzi kako bi vizuelno promenilo,odnosno ublazilo oblik vaseg lica.Te je veoma vazno ovu sminku nanositi prema obliku lica.



Osim toga,na ovaj nacin mozete vizuelno i smanjiti nos,kao i napraviti senku izmedju lica i jagodica,ako vasejagodice nisu izrazene.

SMINKANJE OCIJU:
Iako je sada popularan takozvani smokey eyes,ja ga ipak ne preporucujem svima,bar ne potpuno isti,jer kao sto ne stoje svima iste boje,tako isto ne stoji svima i isti nacin nanosenja senki.takodje postoji i neko pravilo koju boju bi trebalo birati u odnosu na boju vasih ociju,a zapravo treba samo da izbegavate istu ili slicnu nijansu,kako ne biste stvorili efekat zatvorenih ociju.
Ako su vase oci sitne i zelite da ih povecate u uglu oka stavite malo bele senke i razmazite cetkicom.Nikada nemojte stavljati bele kreone bele boje,vec umesto toga koristite one u boji koze.Ako na ivicu kapaka stavljate crne kreone izbegavajte da njime prelazite kraj vaseg oka.
Maskara koju koristite trebalo bi da trepavice cini guscim i vizuelno duzim,i takodje da ih uvija ka spolja.

SMINKANJE USANA:
Da bi vasa sminka bila kompletna morate i usne nasminkati.naravno boja karmina ili sjaja zavisi iskljucivo od vas.Medjutim svi znamo da se na usnama sminka najbrze skine ili razmaze,pa su potrebni neki mali trikovi kako bi ona sto duze ostala na vasim usnama
Kao i kod lica i ociju pre nanosenja karmina usta namazite labelom ili nekim balzamom,zatim malo sacekajte.
Olovku koristite ili u boji vasih usana ili iste nijanse kao karmin i njom uokvirite usne,takodje na sredini usana olovkom iscrtajte oblik x.Nikada ne prelazite liniju usana,jer sa olovkom treba da sprecite karmin da se razmazuje,a e da povecate usta.
Posle olovke stavite karmin u zeljenoj boji ili sjaj za usta,zavisi sta vise volite i na kraju "poljubite"papirnu maramicu.

Da bi ste vizuelno uvecali usne,stavite vrlo malo svetlucave senke za oci ispod i iznad vasih usana na sredini i vrlo malo staviti u samim uglovima,utrljajte dobro,kako se senka ne bi videla.Slican efekat mozete postici ako nanesete korektor na spoljasne ivice vasih usana.Zatim tu istu senku veoma blago nanesite na sredinu vasih usana,preko karmina.
Kada vizuelno povecavate usne veoma vazno je pravilno naneti sjaj za usta.Ne nanosite ga preko celih usana,vec samo tamo gde zelite da izgledaju punije.

I na kraju zapamtite,uvek skinete sminku pred spavanje ili kada dodjete kuci.I u slucaju da treba da promenite svoju sminku ili popravite puder nikada nemojte stavljati sloj preko sloja koji se vec nalazi na vasem licu,vec prvo skinite staru sminku,a zatim stavite novu.




уторак, 10. јануар 2017.

Cetvrti cas-nega koze tela i lica

Zdravo svima,
danas cu govoriti o nezi koze tela i lica,ali i o brijanju i cupanju obrva,koji su takodje deo nege kada su nase telo i lice u pitanju.

TIPOVI KOZE



Da bih mogla govoriti o samoj nezi,pre svega treba razjasniti koji sve tipovi koze postoje i kako pravilno negovati odredjeni tip.
Tipovi koze su:
-suva koza
-normalna koza
-kombinovana koza
-masna koza

Suva koza je dosta osetljiva koza.Osobe koje imaju ovakav tip osecaju zatezanje koze.Pore su slabo vidljive ili nisu uopste vidljive,nema sjaja i moze izgledati dosta bledo.Suva koza je podlozna borama,te zahteva posebnu negu.Suva koza bez adekvatne nege puca,lista se i postaje gruba.

Normalna koza je dobro pokrivena pri cemu ima lep i ujednacen ten.Ima neznu strukturu,nema nesavrsenosti i nije sklona isusivanju.

Kombinovana koza,kako sam naziv kaze je kombinacija vise tipova koze na vasem licu i telu.Karakteristicna zona lica je T zona,celo,nos,brada.T zona je masna,dok su drugi delovi ili normalni ili suvi.Ukoliko imate ovakav tip koze u isto vreme mozete osecati zatezanje,ali i imati bubuljice i mitisere u T zoni.Ovakva koza zahteva negu u skladu sa tipovima

Masna koza prekomerno sjaji i pore su jasno vidljive.Takodje se cesto javljaju akne,mitiseri i ostale nepravilnosti.

Sada,kada smo prosli tipove koze,vreme je da prodjemo i samu negu.Iako se tip koze najcesce otkriva na licu,on takodje vazi za celo vase telo.

SUVA KOZA
Suva koza je veoma cesta pojava,a hladan vazduh i voda puna kamenca mogu samo stvoriti veci problem.
Tusiranje treba biti kratko i to mlakom,nikako toplom ili vrucom vodom.Sapune,koji dodatno isusuju kozu zamenite uljanim kupkama ili gelovima na bazi mleka.
kada zavrsite sa kupanjem peskirom samo utapkajte vodu,nikako nemojte trljati kozu,dok ne postane delimicno suva.Nakon toga nanesite hidratatnu kremu ili ulje za telo kako bi ste vasoj kozi zadrzali vlagu.Ovo treba ponoviti u toku dana,a posebno pred spavanje,posebno na kriticnim mestima.

NORMALNA KOZA
Za normalnu kozu nije potrebna neka posebna nega,ali s obzirom da se vremenom,sa godinama,koza menja potrebno je i nju negovati.Koristite uvek mlaku vodu i hidratatne kreme.Sminku pazljivo i lepo skinite sa svog lica.Kada koristite preparate za lice koje inace koristite blago ih umasirajte prstima.

KOMBINOVANA KOZA
Kako je ova koza i suva i masna,potrebno je razlicito negovati razne delove.Suvi deo koze hidrirajte i hranite odgovarajucim preparatima,a masni deo redovno cistite i hidrirajte.Nega koze oko ociju je obavezna.

MASNA KOZA
Ukoliko imate ovaj tip koze redovno je cistite i hidrirajte sa preparatima koji su bez ulja.Koristite lake kreme i losione za kozu i toner koji sadrzi salicilnu kiselinu.Izbegavajte masne proizvode za kosu kao sto su vosak i ulje.

Kakav god tip koze da imate potrebno je bar jednom do dva puta u mesecu,pa cak,ako je to potrebno i cesce,da uradite piling i masku.

Domaci piling je jako jednostavno napraviti,pomesajte secer,so,kafu i jogurt sa kupkom koji inace koristite i utrljajte u kozu par minuta,a zatit isperite mlakom vodom.

Sto se tice maski,predlozicu vam jednostavne maske prema tipu koze:

Suva koza:3-4 kasicice svezeg kravljeg sira pomesajte sa jogurtom i kasicicom meda.Smesu stavite na lice,a zatim isperite nakon 15,20 minuta.

\Normalna koza:Izmesajte kasiku meda i kasiku limunovog soka,nanesite na lice,a zatim nakon pola sata isperite.

Kombinovana koza:Pomesajte dve kasicice kvasca sa malo mleka,da se kavasac rastopi i nanesite na vasu kozu.

Masna koza:Odvojite zumance od belanceta i umutite posebno.Belance nanesite na prethodno ocisceno lice,a zatim nalepite ubrusu po licu namazano belancetom.Sacekajte 20,30 minuta da se belance potpuno osusi,a zatim naglo skinite ubruse.Umijte se i namazite lice zumancetom,sacekajte 10ak minuta,a zatim isperite masku.

Brijanje

Brijanje je sastavni deo svih nas.Medjutim da bi vam ovaj proces bio laksi postoje par trikova koji vam mogu pomoci
Pre brijanja obavezno uradite piling kako bi ste uklonili mrtve celije i lakse dosli do koze.

Brijte se ili tokom tusiranja ili odmah nakon njega,jer na taj nacin vasa koza postaje meka.

Koristite pene ili gelove za brijanje kako bi brijaci lakse klizili.Ako nemate gel ili penu mozete iskoristiti i regenerator za kosu.

Pazite da vam koza nije najezena kako ne bi doslo do posekotina.

Brijte se u suprotnom smeru od rasta dlake i brijac vucite lagano bez pritiskivanja.Cesto ispirajte brijac.

Nikada ne prelazite dva puta preko istog mesta.

Budite spori i strpljivi.Posebnu paznju obratite na zglobove i kolena.

Posle brijanja prilikom tusiranja ne koristite sundjere i mreze za kupanje kako vam se koza ne bi nadrazila.

Operite se toplom,pa hladnom vodo.

Osusite kozu,pa se namazite beby uljem.

Nemojte se brijati ujutru odmah nakon budjenja.

Redovno menjajte brijace.

Ako je dlaka duga,prvo je skratite makazicama.

Obrve

Obrve su veoma bitne za nas celokupni izgled.Lepo oblikovane obrve cine nas urednim,te je veoma vazno da znamo kako pravilno da ih negujemo i cupamo.Ukoliko ne mozete posecivati kozmeticare i sami pomocu nekih tikova mozete lepo oblikovati svoje obrve.
Pre nego sto krenete sa cupanjem dobro ocistite kozu oko obrva,a zatim par minuta drzite hladnu oblogu.
Prilikom cupanja trudite se da pocupate samo dlacice koje strce i koje su van mesta gde treba da budu obrve kako ih ne biste skroz stanjili.Medjutim ako vam je bas potrebno da istanjite svoje obrve sa belom olovkom prvo iscrtajte liniju na obrvi,a zatim se po njoj orijentisite.

Da bi ste pravilno oblikovali vase obrve uzmite tanji stapic i prvo prislonite pored nosa i suznog,odnosno ugla oka.Tu je pocetak vasih obrva.Obelezite sa belom olovkom i pocupajte sve sto je van,to jeste deo iznad nosa.Zatim pomerite stapic tako da gornji deo bude negde na sredini zenica,to je najvisi deo vasih obrva. I na kraju da bi ste odredili zavrsetak vasih obrva,pomerite stapic tako da prelazi preko sredine usana,pored obrva i vanjskog ugla oka.


Oblik obrva prema licu.


Podocnjaci

Podocnjaci su veoma cesto veliki problem kada je nas izgled u pitanju.Medjutim pored estetskog izgleda oni mogu biti i pokazatelj nekih zdravstvenih problema,kao sto su anemija,problemi sa bubrezima,ali i alkohol,nespavanje,losa ishrana i stres.Zato ukoliko imate ovaj problem posetite svog lekara i uradite potrebne analize.Ukoliko je vas problem samo estetske prirode par trikova vam moze pomoci da se resite podocnjaka.

Tretirajte podocnjake blagim kremama ili gelovima koji su odredjeni bas za to.

Trudite se da imate dovoljno sna i da se hranite zdravo,da u svoj organizam unosite dovoljno vitamina,minerala,belancevina.

Ujutru posle umivanja i svakodnevne nege na kapi stavite obloge za eliminisanje obrva:
Skuvajte zeleni caj ili caj od kamilice izvadite kesice (dve) i ohladite u frizideru,a zatim ih drzite 15 minuta na oci.

Izrezite kolutove svezeg krastavca i 15,20 minuta ih drzite na oci.

Jos jedan trik za trenutno uklanjanje ociju su kasike.Ohladite kasike,a zatim ih drzite na oci sve dok ne osetite da su zagrejani.

Naravno svoje podocnjake mozete prekriti i sminkom,ali o tome u sutrasnjem postu.

Usne



I za sam kraj ostavila sam negu usana koja je podjednako vazna kao i nega lica,tela i kose.Svoje zube redovno perite,najbolje su paste za izbeljivanje,ali koristite i vodu za ispiranje i konac za zube.Radi bolje nege zuba takodje mozete koristiti i caj od zalfije sa kojim cete ispirati vasa usta.
Svez persun je idealan za vas svez dah,dovoljno je samo da ga grickate.

Sto se tice kucnog izbeljivanja zuba soda bikarbona i limun su idealni,ali koristite samo ako je bas potrebno i veoma retko kako ne biste ostetili gledj zuba i time vase zube oslabili.

Sto se tice nege usta,kao i za kozu i usne je potrebno redovno hidrirati raznim balzamima za negu usana,kao sto su labelo,grozdjana mast i mnogi drugi,sve zavisi sta vama koristi.Medjutim pored toga potrebno je povremeno uraditi i piling i masku na usnama.

Piling za usne:kasicicu meda pomesajte sa nekoliko kapi vode i utrljajte u vase usne,mozete koristiti staru omeksalu cetkicu za zube,a zatim nakon nekoliko minuta trljanja isperite usne i na kraju ih mozete namazati sa malo maslimovog ulja ili balzama koji inace koristite.

Maska za usne:namazite med na vase usne i drzite sto duze,a zatim isperite sa mlakom vodom i namazite balzam ili labelo.

I dragi moji,to je sve za danas,sutra vas ceka cas iz sminkanja.
Ukoliko vas zanimaju jos neke maskice ili vi znate neke odlicne prirodne maske ostavite komentar.
Uzivajte!




Manipulatori-ucenjivači.Kako da ih pobedite?

Nažalost manipulatora ili ucenjivača uvek je bilo u svim sferama života.Nekada smo ih svesni, odnosno ucenjivač nas svesno ucenjuje nečim d...