петак, 10. март 2017.

Kako odrzavati sminku

Ovaj tekst je za pocetnike u sminkanju,jer iskreno verujem da svi vi koji se vec sminkate znate kako i da odrzavate svoju sminku i pribor.Ali opet korisno je i podsetiti se.
  Kada kazem odrzavanje sminke,ja mislim na samu sminku,ali i na pribor poput cetkica,sundjerica i ostalih pomagala pri sminkanju.

Prvo i osnovno sto morate da znate jeste da sminka,kao i sve ostalo sto stavljate na lice i telo ima rok trajanja,bas kao i hrana.Dugo koriscenje nekog kozmetickog proizvoda moze ostaviti ozbiljne posledice na vasoj kozi,a zbog sakupljanja bakterija nije ni zdravo ni higijenski.

-Tecni puder:od 6 meseci do godinu dana
-Ruz za usne:do godinu dana
-Olovke za oci i obrve:do godinu dana
-Maskara:3 meseca
-Tecni alajner:4 meseca
-Rumenilo i puder u kamenu:do 2 godine
-Kremasto rumenilo:od 12 do 18 meseci
-Senka za oci:do 2 godine.
-Alajner u gelu:do 2 meseca
Ovo je naravno maksimalni rok trajanja sminke,medjutim treba je cesce menjati,posebno sminku koja se koristi za oci,kao sto su maskare,senke,alajneri i olovke.

Sto se tice samog odrzavanja sminke,iskreno ne znam da li neko uopste radi ono sto radim i ja,ali volela bih sa vama da podelim svoj nacin.

Pored redovnog ciscenja i pranja pribora za sminkanje,ja takodje cistim i svoju sminku.
Zapravo ja i pre nego sto pocnem,dakle cim kupim neki proizvod prvo ga ocistim.
Za ciscenje sminke koristim medicinski alkohol,kupljen iskljucivo u apoteci,verujem da na taj nacin ubijem bar malo bakterija,papirne maramice i stapice za usi.

-Bocice od tecnog pudera ocistim na taj nacin sto vrh,gde puder izlazi sa stapicem,umocenim u alkohol dobro ocistim,a zatim prebrisem sa maramicom.

-Senke,rumenila i pudere u prahu cistim na taj nacin sto alkoholom i stapicem ocistim spoljasnst,a zatim veoma malo nakvasim cistu maramicu akloholom i polako sa njom tapkam po onome sto imace stavljamo na lice.I jednostavno ostavim par minuta otvoreno da se osusi.Na ovaj nacin takodje cistim i karmine u stiku i olovke.

-Sto se tice sjajeva za usta i maskare,sa stapicem za usi i alkoholom cistim vrhove bocice,a same cetkice ocistim prvo suvom maramicom,a zatim maramicom nakvasenu alkoholom samo blago stisnem cetkicu.

Veoma je bitno da ne stavljate puno alkohola,vec vrlo malo i da menjate stapice i maramice.

Veoma je vazno odrzavati i pribor za sminkanje.Uglavnom kazu da je posle svakog koriscenja potrebno suvim ubrsom i vlaznom maramicom ocistiti svoj pribor,a bar svake druge nedelje detaljno oprati.Ja malo preterujem,a perem bukvalno posle svakog koriscenja.
Za ovo vam je potrebna samo topla voda i obican sapun.


-Sundjere i bjuti blendere nezno istrljajte sa sapunom,dobro isperite,a zatim samo stavite da se sami osuse.
-Cetke,takodje nezno,pazeci da ih ne guzvate trljajte po sapunu,isperite i takodje pstavite da se osusi.


4 коментара:

Manipulatori-ucenjivači.Kako da ih pobedite?

Nažalost manipulatora ili ucenjivača uvek je bilo u svim sferama života.Nekada smo ih svesni, odnosno ucenjivač nas svesno ucenjuje nečim d...