уторак, 5. јануар 2016.

Obuceni za posao

Govoriti o tome da se treba oblaciti u skladu sa godinama,vremenskim uslovima,ali i samim trenutnim prilikama je suvisno.Suvisno je govoriti da se ne mozemo obuci isto kad idemo na posao,i isto kad idemo na primer u setnju.
Vodite racuna o politici oblacenja u vasoj firmi.Nemojte oblaciti nista napadno,nista sto bi poslodavcu,kolegama i klijentima ostavilo pogresan utisak.
Dakle prekratke suknje,duboki dekoltei,vrtoglave stikle i razne druge odevne kombinacije koje mogu da prodju za izlazak u neki nocni klub za posao su nedopustive.
Na prvom razgovoru sa poslodavcem morate da pokazete da ste pouzdana,odgovorna i tacna osoba,a vasim odevnim stilom vec pri samom pojavljivanju odajete vec neki uvid u vas karakter.S obzirom da ljudi prvo primecuju vizuelno,cesto se desava da zanemaruju intelekt i karakter kod svojih sagovornika,a vi sigurno ne zelite da svojim izgledom skrenete paznju kod svog buduceg poslodavca,posebno ako ste strucnjak u svojoj oblasti,a vas izgled govori sasvim drugacije,\.
Znam.mnogi od vas razmisljaju na nacin ..Sta bilo koga briga kako se ja oblacim."
Vaseg poslodavce ne zanima kako se oblacite privatno,ali svakako da razmislja kakav utisak ostavljate na klijente,saradnike i ostale zaposlene.I nikako ne zeli da vas neprofesionalan izgled utice na proizvod firme.
Osnovni odevni komadi koje bi trebalo da imate u svom ormaru su:
BELA KOSULJA
PANTALONE KLASICNOG KROJA
SAKO
RAVNA SUKNJA DO ILI MALO ISPOD KOLENA
Boje nikako ne smeju da budu drecave.Crvena,crna,teget,siva ili nezno plava i roza su idealne.
Nakit svedite na minimum.Male minjusice,diskretna ogrlica i rucni sat su sasvim dovoljni i idealni.



Manipulatori-ucenjivači.Kako da ih pobedite?

Nažalost manipulatora ili ucenjivača uvek je bilo u svim sferama života.Nekada smo ih svesni, odnosno ucenjivač nas svesno ucenjuje nečim d...